Vielä kerran PopUp-sähköautopäivä – katso video!

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Vielä kerran PopUp-sähköautopäivä – katso video!

Senaatintorin sähköautotapahtuma kokosi yhteen kotimaiset sähköautoilun edelläkävijät noin sadan sähköauton sekä yli 30 alan yrityksen voimin syyskuussa. Tempauksen tarkoituksena oli osoittaa, että sähköautoilu on edelläkävijöille jo arkipäivää ja sähköautot ovat synnyttäneet suomalaisyrityksille myös uutta kasvuliiketoimintaa.

Sähköinen liikenne –hankkeen PopUp-sähköautopäivä veti Senaatintorille sata sähköautoa sekä kymmenittäin alan toimijoita. Tapahtuma alkoi näyttävällä sähköautojen kulkueella, joka ajoi Helsingin keskustan läpi ja toi sähköautoilijoiden viestin tapahtumassa puhuneelle liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille.

Hankkeen tärkein viesti ministerille oli, että sähköisen liikenteen osuus ajoneuvokannasta riippuu voimakkaasti kansallisista päätöksistä: Sähköautojen määrä kasvaa nopeasti maissa, joissa on päätetty olla edelläkävijöiden joukossa. Sitä  voidaan kasvattaa myös kehittämällä autojen verojärjestelmää päästöperusteiseksi.   

Berner piti  omassa puheenvuorossaan tärkeänä ministeriön ja alan toimijoiden yhteistyötä esimerkiksi sähköautojen määrällisten tavoitteiden asettamisessa sekä päästöttömien työsuhdeautojen tukemisessa Hollannin mallin mukaisesti. Hanke on aktiivisesti tarttunut ministeri Bernerin ajatuksiin ja ensimmäisistä alustavista toimenpiteistä on jo sovittu.

Tapahtuma huomioitiin mediassa laajalti, mm. Helsingin Sanomat ,  Kauppalehti, Talouselämä, Moottori , Top Gear Finland, Tekniikka ja Talous ja Ilta-Sanomat tekivät tapahtumasta jutut. Lisäksi YLE:n TV-uutiset tekivät jutun samana iltana.

Ensi vuonna uudestaan! Kiitos kaikille osallistujille.