Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema avattu

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema avattu

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on nyt avattu osoitteeseen Aninkaistenkatu 20. Asemalta löytyy sekä pika- että hidaslatauspiste, jotka ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemalla käytetty sähkö on tuotettu tuulivoimalla. Lue tiedote aiheesta alta.

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on nyt käytettävissä

Turku Energian ensimmäinen sähköautojen latausasema on avattu 5.8. Turun linja-autoaseman pysäköintipaikalla osoitteessa Aninkaistenkatu 20, hotelli Helmen edustalla.

Latausasemalla on sekä pikalatauspiste (latausaika noin 30 minuuttia) että hidaslatauspiste (latausaika noin 4–8 tuntia). Latauspisteet ovat yhteensopivia eri automerkkien latauspistokkeiden kanssa. Latausasemalla käytetty sähkö on tuotettu tuulivoimalla.

– Turku Energia haluaa helpottaa ympäristöystävälliseen autoiluun siirtymistä. Päästöjen väheneminen ja sähköautojen äänettömyys parantavat kaupunkilaisten elämänlaatua, sanoo kehityspäällikkö Antto Kulla Turku Energiasta.

Sähköautojen latauspisteverkosto ja siihen liittyvät tietojärjestelmät ovat osa älyliikenteen kehitystä.

– Esimerkiksi paikalliset yritykset voivat hyödyntää sähköiseen liikenteeseen liittyviä älyliikenteen palveluja uusien innovaatioiden, palveluiden ja liiketoimintamallien kehittämisessä, Kulla jatkaa.

Latauspalveluiden hinnoittelu tarkentuu syksyllä

Sähköauton lataaminen Turku Energian latausasemalla on toistaiseksi maksutonta. Jatkossa maksaminen tapahtuu rekisteröitymällä latauspisteiden käyttäjäksi internetissä Turku Energian sivujen kautta.

Rekisteröitynyt käyttäjä saa postitse sirukortin, jonka avulla latauspisteen saa avattua käytettäväksi. Latauspisteen voi avata myös autonavaimeen kiinnitettävällä avaimenperällä tai soittamalla kännykällä latausasemalla ohjeistettuun puhelinnumeroon. Latauspalvelut veloitetaan luottokortilta, jonka tiedot on annettu rekisteröitymisen yhteydessä. Latauspalveluiden hinnoittelu tarkentuu syksyllä.

Turkuun rakennetaan vuoden aikana lisää latausasemia

Turku Energian tavoitteena on saada autoilijoiden käyttöön yhteensä kolme latausasemaa vuoden 2014 loppuun mennessä. Latausasemat sijoitetaan Turkuun liikenteen ja asioinnin kannalta keskeisille paikoille.

Lisäksi Turku Energia tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden käyttää Linnankadun toimipisteen asiakasparkkipaikalle juuri rakennettua latausasemaa.

Turku Energian asentamat latausasemat ovat osa valtakunnallista Virtapiste-verkostoa. Kaikki Suomen latausasemat kokoavan listan ja kartan löydät osoitteestahttp://sahkoinenliikenne.fi/latauspisteet/

Lisää tietoa sähköautoilusta saat Liikennevirta Oy:n sivuilta osoitteesta www.virta.fi.

Tule tutustumaan latausasemaan

Turku Energian kehityspäällikkö Antto Kulla tulee mielellään esittelemään latausasemaa ja sähköauton lataamista tiistaina 5.8. aamupäivällä. Hänen yhteystietonsa haastattelun sopimiseksi löytyvät alta.

Lisätietoja:
Kehityspäällikkö Antto Kulla
Turku Energia
puh: 050 557 3257
Sähköposti: antto.kulla@turkuenergia.fi

 Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2013 oli 269 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä 300. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaan kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen. Turku Energia on myös mukana kehittämästä sähköistä liikennettä Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. www.turkuenergia.fi