Tesla Model S mukaan energiainvestointituen piiriin

Tesla Model S mukaan energiainvestointituen piiriin

Amerikkalainen täyssähköauto Tesla Model S on 8.10. 2013 lähtien hyväksytty energiainvestointituen piiriin. Teslan Model S on valittu kotimaassaan Motor Trend -lehden toimesta Vuoden autoksi 2013. Norjassa Tesla rikkoi ennätyksiä syyskuun kahden ensimmäisen viikon aikana, jolloin sitä myytiin maassa enemmän kuin mitään muuta autoa.

Merkille pantavaa sekä Teslan Motor Trend -lehdeltä saamassa huomionsoituksessa että Norjan myyntiennätyksessä on se, että molemmissa tapauksissa sähköauto kilpaili menestyksekääästi – ei pelkästään toisten sähköautojen – vaan kaikkien autojen kanssa.

Energiainvestointitukea voidaan hakemuksesta myöntää yrityksille sähköautojen ja ladattavien hybridien leasing-kustannuksiin. Ennen kuluvan vuoden loppua tuen piiriin päässeet yritykset ehtivät hyödyntää sitä vielä täydet kolme vuotta (36 kuukautta).Enimmillään tuki kattaa jopa 30 % hyväksytyistä ajoneuvon leasing-kuluista. Tuen saamiseksi yrityksen on ensin hankkiuduttava sen piiriin ja hyväksyttävä tuen ehdot – mm. ajoneuvoon asennettavan mittalaitteiston, jonka avulla kerätään tietoa sähköautoista EVE-ohjelman hankkeissa tehtävää tutkimusta varten. Tuen ehtojen mukaisen mittalaitteen asennuksesta vastaa tuen saaja.

Ajoneuvokulujen lisäksi energiainvestointitukea voidaan myöntää myös julkisia latauspisteitä rakentaville ja operoiville yrityksille latauspisteratkaisujen hankkimiseen ja rakentamiseen liittyviin kustannuksiin.

Lisätietoa energiainvestointituesta ja sen hakemisesta löydät täältä.

Lisätietoa tuen ehdoista löydät täältä.