Tampereen kaupunki julkaissut raportin sähköbussin hankintaan liittyvistä kokemuksista

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Tampereen kaupunki julkaissut raportin sähköbussin hankintaan liittyvistä kokemuksista

Yhteenvetoon on koottu Tampereen kaupungin kokemukset ensimmäisestä sähköbussihankinnasta ja sen aikana opituista asioista.

Sähköbussit aloittavat osana Tampereen kaupungin joukkoliikennejärjestelmää syksyllä 2016.

Raportti on tarkoitettu erityisesti muiden suomalaisten kaupunkien käyttöön, jotta Tampereen kokemukset ja osaaminen sähköisen liikenteen hankinnoista voidaan jakaa asiasta kiinnostuneiden kesken. Raportissa kerrotaan Tampereella tehdyistä ratkaisuista ja pohditaan hankintaprosessin etenemistä Tampereen kokemusten kautta. 

Hankinnan lähtökohtana on ollut, että sähköbussilinja tulee toimimaan älyliikenteen innovaatioalustana ja että bussit tulevat oikeaan joukkoliikenteen tuotantokäyttöön. Tampereella päätettiin sähköistää kokonainen bussilinja, jotta voitaisiin testata sähköbussijärjestelmän toimivuutta kokonaisuutena. Tampereelle hankittiin 4 täyssähköbussia viiden vuoden leasingsopimuksella, yksi pikalatausasema ja neljä hidaslatauslaitetta, jotka sijoitetaan bussivarikolle.

Raportin voi ladata Tampereen kaupungin sivuilta täältä