Suomen sähköautokanta tuplaantui vuodessa

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Suomen sähköautokanta tuplaantui vuodessa

Ladattavia ajoneuvoja kulkee Suomen teillä kaksi kertaa enemmän kuin vuosi sitten. Suomessa oli lokakuun lopussa lähes 700 ladattavaa ajoneuvoa.

Trafin tilastojen mukaan lokakuun lopussa Suomessa oli rekisterissä 681 ladattavaa ajoneuvoa. Sähköautojen ja muiden ladattavien ajoneuvojen määrä on siis vuodessa kaksinkertaistunut. On huomattava, että luku sisältää vain teollisesti valmistetut ns. uuden sukupolven ladattavat ajoneuvot, ei harrasteautoja tai muuntosähköautoja.

Suosituin ladattava ajoneuvomalli on edelleen Toyota Prius. Se on ladattava hybridi, eli siinä on sähkömoottorin lisäksi polttomoottori. Seuraavaksi yleisimmät mallit ovat Nissan Leaf ja Opel Ampera.  

Perinteisten autovalmistajien tulo sähköautomarkkinoille tulee kiihdyttämään sähköautokannan kasvua.  Esimerkiksi viime vuoden alkupuolella myyntiin tulleen Volvo V60 Plug-In Hybridin suosio on kasvanut tasaisesti.

Täyssähköisten Teslojen myynti on myös kovassa nousussa. Niitä on rekisteröity tänä vuonna 65 kappaletta.

Seuraavia ladattavia ajoneuvoja on liikenteessä joitain yksilöitä: Mitsubishi iMieV, Mercedes-Benz Vito E-CELL, Ford Focus Electric, Peugeot ION, Porsche Panamera S Hybrid, Citroen C-Zero ja Think City.