Sähköautojen määrä kasvaa tasaisesti

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Sähköautojen määrä kasvaa tasaisesti

Ladattavien ajoneuvojen määrä Suomessa on tällä hetkellä noin 1500, joista täyssähköautoja on noin 40 prosenttia.

Trafin tilastojen mukaan Suomessa oli rekisteröity syyskuun lopussa 1452 ladattavaa ajoneuvoa eli lähes 60 prosenttia enemmän kuin vuoden alussa. Näistä ladattavia hybridejä oli 878 ja täyssähköautoja 574. Uudellamaalla on 57 prosenttia Suomen ladattavista ajoneuvoista.

Suomessa on tähän asti tuettu kaikkia ladattavia ajoneuvoja samalla lailla, joten jakauman voidaan katsoa muodostuneen terveen markkinaehtoisesti.

”Se, että täyssähköautoja on 40 prosenttia ilman että niitä on erityisesti tuettu osoittaa, että nämä kuluttajat ovat halunneet valita nimenomaan täyssähköauton”, analysoi Sähköinen liikenne –hankkeen johtaja Elias Pöyry. ”Ostopäätökset tehdään auton käyttötarkoituksen mukaan eikä saatujen tukien perusteella.”

Leijonanosa autoista tämän vuoden tilastoissa on ehtinyt saada ns. energiatukea. Nämä määrärahat on tältä erää käytetty.

Suosituin yksittäinen merkki on Mitsubishi (258 kpl). Viiden kärkeen mahtuvat myös Nissan (245 kpl), Tesla (212 kpl), Porsche (103 kpl) ja Opel (99 kpl). 

Katso koko tilasto täältä: