Sähköautojen kokoontumisajot 23.5. keväisessä Turussa – Ilmoittaudu mukaan!

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable funktiossa coreview_node_view() (rivi 660 tiedostossa /home/id36407/public_html/sites/all/modules/custom/coreview/coreview.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Sähköautojen kokoontumisajot 23.5. keväisessä Turussa – Ilmoittaudu mukaan!

Sähköajoneuvojen kokoontumisajot tulevat jälleen! Tapahtumapaikkana on Turun Tuomiokirkkotori ja ajankohtana perjantai 23.5.2014. Tule mukaan tilaisuuteen esittelemään omia ajoneuvojasi, tuotteitasi ja palveluitasi tai tutustumaan sähköisen liikenteen tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tapahtuma alkaa sähköajoneuvojen kokoontumisajoilla ja ajotapahtumaa seuraa kaikille avoin sähköisen liikenteen tilaisuus. Kokoontumisajoihin odotetaan kymmeniä osanottajia.

Tule paikan päälle tutustumaan sähköautoihin, sähköpyöriin ja sähköisen liikenteen palveluihin sekä kuulemaan sähköisen liikenteen kehityksestä Suomessa. Paikalla on demo-latauspisteitä, joissa voi nähdä ja kokeilla miten sähköauton lataaminen käytännössä tapahtuu. Halukkaat pääsevät kokeilemaan sähköauton kyytiä Tuomiokirkon ympäri ja sähköisiä polkupyöriä on myös mahdollista koeajaa.

Mukana tapahtumassa mm. Tesla Model S, Porsche Panamera e-hybrid, Nissan Leaf, Opel Ampera, Mitsubishi Outlander, Volvo V-60 Plug-In Hybrid sekä KTM Freeride E -sähkömotocrosspyörä.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

Ajoneuvokulkue lähtee klo 9.30 Forum Marinumilta ja saapuu ajojen päätteeksi n. klo 10 tapahtumapaikalle Tuomiokirkkotorille, jossa Turun kaupungin edustaja ottaa kulkueen vastaan. Lyhyen puheenvuoron käyttävät myös mm. EK:n johtaja Kai Mykkänen sekä kansanedustajat Oras Tynkkynen ja Anne-Mari Virolainen.

Ensimmäinen kokoontumisajo oli menestys. Tapahtuman video sai myös huomiota kansainvälisissä viestimissä. Katso video täältä.

Tapahtuman järjestäjänä on Sähköinen liikenne -hanke, jonka takana on noin kolmekymmentä johtavaa alan yritystä, viisi kaupunkia, kolme tutkimuslaitosta sekä liikenteen viranomaiset. Tämän vuoden tilaisuuden pääyhteistyökumppaneina tapahtumassa ovat Turun kaupunki, Turku Energia ja Liikennevirta Oy.

Mikäli haluat osallistua sähköajoneuvokulkueeseen, ilmoittaudu sähköpostitse osoitteeseen info@sahkoinenliikenne.fi. Ilmoittauduthan torstaihin 15.5.2014 mennessä. Osallistuminen on maksuton. Tapahtumapaikalla on mahdollisuus myös ajoneuvojen lataukseen.

Latausmahdollisuus Turussa tapahtumaa edeltävänä yönä
Tapahtumaan osallistuvia autoja on mahdollista ladata Turussa tapahtumaa edeltävänä yönä. Latauspaikka on kulkueen lähtöpaikan Forum Marinumin välittömässä läheisyydessä, Turku Energian pysäköintialueella osoitteessa Linnankatu 67. Lataus onnistuu 16A schuko-pistorasian kautta. Sisäänpääsy pysäköintialueelle on järjestetty klo 20:00. Yöpyminen on mahdollista esimerkiksi noin 500 metrin päässä hotelli Seaportissa. Mikäli haluat hyödyntää tätä latausmahdollisuutta, pyydämme ilmoittamaan asiasta sähköpostitse to 22.5. klo 16 mennessä antto.kulla(at)turkuenergia.fi.

Lisätietoa tapahtumasta: Maria Salo, Eera, maria.salo(at)eera.fi, p. 050 346 2842

Liity tapahtumaan myös Facebookissa!

HUOM! Fortum ja Turun Osuuskauppa avaavat Raision, Auran ja Tammisillan ABC:n uudet pikalatausasemat testikäyttöön jo sähköautojen kokoontumisajojen ajaksi. Pisteet ovat auki kokoontumisajoja varten 21.5.-25.5. Virallisesti pisteet avataan 5.6.2014. Lisätietoa alla.

______________________________________________________________________________

Hyödynnä pikalatausta sähköautojen kokoontumisajossa

Fortum ja Turun Osuuskauppa avaavat Raision, Auran ja Tammisillan ABC:n uudet pikalatausasemat testikäyttöön jo sähköautojen kokoontumisajojen ajaksi. Pisteet ovat auki kokoontumisajoja varten 21.5.-25.5. Virallisesti pisteet avataan 5.6.2014.

Jos tulet kokoontumisajoihin Helsingin suunnasta, matkalla voit ladata pikalatauskykyisen sähköautosi tai pistokehybridisi Espoossa ABC Nihtisillassa (CHAdeMO), Lohjalla ABC GrilliMarket Tytyrissä (CHAdeMO) tai Paimiossa ABC Tammisillassa (CHAdeMO & CCS)

Pikalatauksen maksimiteho on noin 50 kW ja sopii käytettäväksi esimerkiksi Nissan LEAF ja muissa CHAdeMO (CHArge de MOve) -yhteensopivissa malleissa sekä ABC Tammisillassa myös CCS-yhteensopivissa malleissa. Pikalataus kestää noin 30 minuuttia. Tuona aikana saadaan ladattua 80 prosenttia akkujen varauskapasiteetista.

ABC, Fortum ja Nissan tuovat yhteistyössä pikalatauspisteitä ABC-asemille ympäri Etelä-Suomea. Pisteitä on jo 10, ja kesän aikana avataan 5 uutta pistettä.

Jo avatut latauspisteet löydät kartalta http://map.chargedrive.com

Kartalta näet latauspisteemme Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa sekä latauspisteiden tilannetiedon reaaliajassa, samoin kuin pistoketyypit ja lataustehot.

Nähdään kokoontumisajoissa Turussa!

Fortum ja Turun Osuuskauppa

Lisätiedot latausasemiin liittyen:

Fortum

Rami Syväri

Country Manager, Charge&Drive

GSM 040 709 5566

rami.syvari@fortum.com

Turun Osuuskauppa

Mikko Malmberg

Ketjupäällikkö ABC

Puh. 010 764 4075

GSM 050 388 4048

mikko.malmberg@sok.fi