Puhtaampaa kaupunki-ilmaa joukkorahoituksella

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Puhtaampaa kaupunki-ilmaa joukkorahoituksella

Sähköistä liikennettä edistetään nyt myös joukkorahoituksen voimin: Helsinkiin on tulossa kaksi uutta edelläkävijöiden rahoittamaa sähköautojen vuokrauspistettä.

Sähköautojen tuntipohjaiseen vuokraukseen erikoistunut EkoRent on käynnistänyt Joukon Voiman kanssa joukkorahoituskampanjan, jonka tavoitteena on saada kaksi uutta palvelupistettä eri puolille Helsinkiä.

”Kampanjamme on nyt ollut käynnissä reilun viikon verran. Teurastamon pisteeseen vaaditusta minimisummasta on jo yli puolet koossa, ja Viikissäkin jo lähes puolet. Eli kaiken kaikkiaan oikein mainio ensimmäinen viikko kampanjalle”, sanoo EkoRentin toimitusjohtaja Juha Suojanen.

EkoRentin haluaa vastata mahdollisimman nopeasti sähköautojen vuokrauspalvelun kasvavaan kysyntään, mutta start-up-yrityksen rajallisilla resursseilla se on haastavaa. Suojasen mielestä joukkorahoitus onkin heidän tilanteessaan kaikin puolin toimiva ratkaisu: Uusien pisteiden perustamiseen tarvittavan taloudellisen vetoavun lisäksi se madaltaa uusien asiakkaiden kohdalla kynnystä kokeilla sähköautoa ja sitouttaa asiakkaita.

”Joukkorahoitus sopii erinomaisesti sähköautoilun edistämiseen, koska molemmat ovat ennakkoluulottomien, tätä päivää elävien edelläkävijöiden juttuja”, Suojanen muotoilee.

”Noin kaksi kolmasosaa kampanjaan tähän asti osallistuvista on meille uusia asiakkaita.”

Suojanen arvostaa myös mahdollisuutta testata etukäteen, minkälainen kysyntä erityyppisissä lokaatioissa sijaitsevilla palvelupisteillä on.

”Viikki ja Teurastamo ovat keskenään hyvin erilaisia alueita. Seuraamme mielenkiinnolla , minkälainen imu kummallakin on”, Suojanen toteaa.

EkoRentin ja kestävän kehityksen projekteihin erikoistuneen Joukon Voiman kampanja on toteutettu Mesenaatin alustalle ja se on käynnissä 25.11. asti. Lue lisää EkoRentistä osoitteessa www.ekorent.fi ja osallistu kampanjaan: http://mesenaatti.me/pro/joukon-voima/