Energiatuki innosti pienyrittäjiä

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Energiatuki innosti pienyrittäjiä

Anna Sorainen on edustava esimerkki tyypillisestä energiatuen saajasta: Pk-yrittäjä, joka tuen ansiosta pystyi tekemään käytännön arvovalinnan ympäristöystävällisen ajamisen puolesta.

Pienet ja keskisuuret yritykset käyttivät noin 80 prosenttia sähköautoilun edistämiseen tarkoitetusta energiatuesta. Viestintäalan yrittäjä Anna Sorainen pystyi tuen turvin siirtymään päästöttömään työmatka-autoiluun ja osallistumaan näin omalta osaltaan ilmastotalkoisiin.

”Yrityksemme työtapa on hyvin liikkuva ja ympäristövastuullisuus on toiminnassamme keskeinen arvo. Tähän kokonaisuuteen sähköauto istui erittäin hyvin: Aina kun ajaa sillä, tuntee tekevänsä pienen ekoteon”, sanoo Sorainen.

Soraisen mielestä sähköauto on todella järkevä valinta yritykselle, jonka työmaa ei rajoitu joukkoliikenneyhteyksien varteen. Ground Communications päätyi hankkimaan Teslan.

” Meillä on asiakkaita eri puolilla Suomea ja työntekijöitä Turussa ja Helsingissä. Ajokilometrejä kertyy, ja auton käyttösäteen täytyy olla riittävä. Liikkuminen alkaa olla jo kätevää, kun sekä Superchargerien että muiden latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti."

Sähköauto on helpottanut ja myös mukavoittanut työntekoa reissun päällä.

”Ajaminen on hiljaista, kaikki yhteydet toimivat moitteetta, työpuhelut voi hoitaa ilman ongelmia. Tesla on lähes kuin yksi viestintäväline ja palaveritila lisää yritykselle”, Sorainen sanoo.

Energiatuki on ollut Soraisen mielestä julkiselta taholta erittäin fiksu veto ja täyttänyt tarkoituksensa erinomaisesti.

”Kun halutaan vauhdittaa jotain uutta asiaa, tarvitaan edelläkävijöitä. Tuki on auttanut pioneeriporukkaa siirtymään sähköautoiluun ja heidän kauttaan on saatu hienosti tietoa ja tietoisuutta aiheesta levitettyä.”

Myös Annan yritykselle energiatuella oli ratkaiseva rooli investointipäätöstä tehdessä.

”Ilman tätä insentiiviä sähköauto ei olisi ollut yrityksellemme taloudellisesti realistinen vaihtoehto.”, Anna summaa.