Amerikkalainen tutkimus: Kaikki haluavat hybridin

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Amerikkalainen tutkimus: Kaikki haluavat hybridin

Suurin osa hybridien omistajista hankkisi myös seuraavaksi autokseen hybridin, selvisi Michiganin yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa. Myös kolmasosa hybridiä tällä hetkellä omistamattomista aikoo ostaa sellaisen seuraavaksi autokseen. Merkittävimmät syyt hybridin hankintaan olivat tutkimuksen mukaan ympäristövaikutukset, pienemmät kustannukset pidemmällä aikavälillä sekä pienempi energiankulutus.

Tutkijat Michael Sivak ja Brandon Schoettle selvittivät yhdysvaltalaisten autoilijoiden mielipiteitä hybridiautoista sekä nykyisen ajokokemuksen että tulevaisuuden autohankinnan kannalta. Kyselyyn vastasi 1002 hybridien omistajaa, joista 6 prosentilla oli plug-in hybridi, sekä 1038 muiden autojen omistajaa.

Pääasiallinen syy hybridin hankintaan niiden omistajien keskuudessa olivat pienemmät ympäristövaikutukset (33% vastaajista). Toiseksi tärkeimpänä syynä pidettiin sen pienempiä kustannuksia pidemmällä aikavälillä (28%), ja kolmantena oli pienempi energiankulutus (25%). Suurimmalla osalla hybridien omistajista (93%) ei ole ollut nimenomaan hybrideihin liittyviä ongelmia, ja vain 3% vastaajista ilmoitti kohdanneensa akkuihin liittyviä hankaluuksia.

Noin 80% hybridin tällä hetkellä omistavista ostaisi myös seuraavaksi ajoneuvokseen hybridin, ja näistä viidesosa aikoo ostaa plug-in -mallin. Uuden hybridin ostoon vaikuttivat samat syyt kuin nykyisenkin auton hankintaan. Kuudesosa niistä, jotka eivät aio ostaa seuraavaksi autoksi hybridiä, aikovat ostaa täyssähköauton. Kolme merkittävintä syytä, miksi vastaajat eivät hankkisi seuraavaksi autokseen hybridiä tai täyssähköautoa olivat liian kallis hankintahinta (16%), ei saatavilla halutussa automallissa (13%), ja ei harkitse hybridiä (11%).

Kolmasosa vastaajista, jotka eivät omista hybridiä tällä hetkellä, eivät ole harkinneet hybridiä edes vaihtoehtona autoa hankittaessa. Toiseksi suurin syy hybridin ostamatta jättämiseen oli auton hankintahinta (28%). Hybridien luotettavuus oli pääasiallinen syy ostamatta jättämiseen vain 5% vastaajista. Kolmasosa hybridiä tällä hetkellä omistamattomista vastaajista aikoo kuitenkin ostaa hybridin seuraavaksi ajoneuvokseen, ja näistä 17% aikoo hankkia plug-in -mallin.

Koko tutkimus Michael Sivak ja Brandon Schoettle; What do Current Owners of Hybrids and Non-Hybrids Think about Hybrids? luettavissa täällä.