Ajoneuvot - energiainvestointituki

Virheviesti

  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable funktiossa coreview_node_view() (rivi 674 tiedostossa /home/id36407/public_html/sites/all/modules/custom/coreview/coreview.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Tuen piiriin hyväksytyt ajoneuvot

Työ- ja elinkeinoministeriön 8.11. 2012 tekemän tarkentavan päätöksen mukaan tuen piiriin hyväksytään pääsääntöisesti vain sellaiset sähköautot ja ladattavat hybridit, joiden akkukapasiteetti mahdollistaa virallistetun mittaustavan mukaisen keskimääräisen henkilöliikenteen ajosuoritteen (42 km/päivä) ylittävän päivittäisen ajomatkan yhdellä akun latauksella.

Edellä mainittua pienemmän akkukapasiteetin omaavia sähköautoja tai ladattavia hybridejä voidaan hyväksyä tuen piiriin enintään kymmenen (10) kappaletta / automerkki.

Sähkömoottoripyöristä ainoa tällä hetkellä ainoat tuen piiriin hyväksytyt ovat Brammo-merkkiset sähkömoottoripyörät, sekä KTM Freeride E sähkömotocrosspyörä koska ne ovat tieliikennekäyttöön hyväksyttyjä. Sähkömoottoripyöriä voidaan tuen piiriin hyväksyä enintään 50 kappaletta.

L6- ja L7-segmenttien sähköautoista tällä hetkelllä ainoat tuen piiriin hyväksytyt ovat Sanifer-merkkiset sähköautot sekä Goupilin G3 ja G5 mallit. L6- ja L7-segmentin sähköautoja voidaan tuen piiriin hyväksyä enintään 50 kappaletta.

Edellä mainittujen lisäksi tuen piiriin voidaan hyväksyä enintään kymmenen (10) kappaletta sähköisiä eSled-moottorikelkkoja.

HUOM!! Mikäli suunnittelet sellaisen ajoneuvon hankintaa ja käyttöönottoa, jonka hankintamäärä on rajattu, tarkista ennen muita toimenpiteitä koordinaattorilta, että kiintiössä on tilaa. Koordinaattori pitää kirjaa kiintiöajoneuvoista, joten ajankohtainen tieto kannattaa aina hankintahetkellä tarkistaa koordinaattorilta!

Hyväksytyt ajoneuvomallit

Alla olevassa taulukossa on esitelty tiedossa olevat sähköajoneuvot, jotka voidaan hyväksyä tuen piiriin. Suurin osa alla luetelluista ajoneuvoista on jo nyt Suomen markkinoilla. 

 

Tutkimuskäyttö

Kaikki tuen piirissä olevat ajoneuvot tulee varustaa erillisellä mittalaitteistolla, joka mahdollistaa tietojen keräämisen Tekesin EVE-ohjelman tutkimustoimintaa varten ja lisäksi ajoneuvojen käyttäjien on osana tuen saamisen ehtoja osallistuttava tutkimukseen liittyvään haastatteluun. Tutkimuslaitteiston asennuksesta huolehtii ajoneuvon maahantuoja, mutta vastuu siitä, että asennus on tehty, on viime kädessä tuen saajan eli ajoneuvon käyttäjän.