Ajankohtaista - Energiainvestointituki

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).
Tältä sivulta löytyvät tiedot Energiainvestointituki-sivustoon tehdyistä lisäyksistä, muutoksista ja itse tukeen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

12.12.2013

ENERGIATUKEA AJONEUVOHANKINNOILLE VUODEN 2014 LOPPUUN

Työ- ja elinkeinoministeriö on päätöksessään 4.12.2013 päättänyt pidentää energiatuen tukisitoumuksen voimassaoloaikaa vuoden 2017 loppuun saakka. Tämä tarkoittaa sitä että vuoden 2014 aikana hankitulle leasingajoneuvolle on mahdollista saada energiatukea täydelle 36 kuukauden ajalle. Ajoneuvoihin, joihin on investoitu jo aiemmin ja joiden leasing-sopimuksen kesto on pidempi kuin 36 kuukautta, on mahdollista hyödyntää energiatukea niin että tuki kattaa myös leasingsopimuksen kuukaudet vuoden 2017 osalta. Tuen määrä on henkilöautojen osalta 30% leasingmaksun pääomakustannuksesta kuitenkin enintään 500 euroa kuukaudessa.

Latauslaitteiden osalta tuki on 35% investoinneista ja se on hyödynnettävissä uuden päätöksen mukaisesti vuoden 2017 loppuun saakka mikäli tukea on jäljellä.

Samalla työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt että sähköbussien osalta voidaan jatkossa hyväksyä myös 24 kuukauden leasing-aikoja kun poikkeamista tukipäätöksen mukaisiin leasing-aikoihin ilmoitetaan työ- ja elinkeinoministeriölle etukäteen.

23.11.2012

RAPORTOINTI-sivulle on lisätty linkki Vuosi-investointisuunnitelmaan, niille yrityksille, joille on myönnetty tukea ajoneuvojen hankintaan. Yritys- tai yhteisökohtainen suunnitelma vuoden 2013 ajoneuvohankinnnoistatulee täyttää 7.12.2012 mennessä.

TUEN MAKSATUS-sivulle on lisätty linkki, josta voi ladata yrityskohtaisen maksatusselvityslomakkeen, joka tulee täyttää ja palauttaa hankkeen koordinaattorille.

TUETUT YRITYKSET -sivu on lisätty – sieltä löytyy ajan tasalla oleva lista energiainvestointituen piirissä olevista yrityksistä ja yhteisöistä. 

13.11.2012

AJONEUVOT-sivulla oleva lista tuen piiriin hyväksytyistä ajoneuvoista on päivitetty.