Energiainvestointituki

Virheviesti

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor funktiossa include_once() (rivi 1374 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable funktiossa coreview_node_view() (rivi 674 tiedostossa /home/id36407/public_html/sites/all/modules/custom/coreview/coreview.module).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls funktiossa _menu_load_objects() (rivi 579 tiedostossa /home/id36407/public_html/includes/menu.inc).

Työ- ja elinkeinoministeriö on 30.1.2017 päätöksellään DNro 609/521/2016 myöntänyt tukea sähköautojen julkisen latausinfrastruktuurin kehittämiseen osana hallituksen biotalous ja puhtaat ratkaisut – kärkihanketta. Ministeriö tukee investointeja sähköautojen julkisiin latauspisteisiin vuosina 2017-2019 yhteensä 4,8 miljoonalla eurolla. Tavoitteena on sysätä liikkeelle noin 15 M€ investoinnit julkiseen lataukseen ja kolminkertaistaa nykyinen julkinen latausverkosto kahden vuoden kuluessa.

Tietoa uudesta tuki-instrumentista löytyy osoitteesta http://www.lataustuki.fi. Tuen hyödyntäminen edellyttää tukiohjelman piiriin hakeutumista. Tämä koskee myös yhtiöitä, jotka ovat kuuluneet aiemman energiatukihankkeen piiriin. Edellä mainitulta sivustolta löytyy ohjeita kuinka tukea voi hyödyntää sekä tuen ehdot. Kysymyksissä uuteen tukihankkeeseen liittyen koordinaattori palvelee osoitteessa lataustuki@korkia.fi.

 

 

 

 

 

ENERGIATUKIBUDJETTI

Sähköautojen ja latausjärjestelmien energiatukibudjetti on kokonaisuudessaan käytetty sekä ajoneuvojen että latauslaitteiden osalta. Ilmoitetuille ajoneuvohankinnoille on allokoitu budjetista tuki leasingsopimusten kestojen mukaisesti tai energiatukiohjelman loppuun 2017 saakka. Ilmoitetuille vuonna 2015 asennettaville latauslaitteille on myös allokoitu tukea. 

 

SÄHKÖAUTOJEN JA LATAUSLAITTEIDEN ENERGIATUKIOHJELMA 2011-2017

Käynnissä olevassa sähköautojen ja niiden latauslaitteiden energiatukiohjelmassa on myönnetty energiatukea yhteensä n. 10 M€ demonstraatiohankkeeseen osallistuville yrityksille. Ajoneuvojen osalta tuki on 30% leasing-maksun pääomaosuudesta ja latauspisteiden osalta 35% investoinnista. Tuen hyödyntäminen edellyttää, että yritys on hakeutunut ja hyväksytty tuen piiriin (Tuen piiriin ei voi enää hakeutua). Näiltä sivuilta löydät lisätietoa tuesta. Työ- ja elinkeinoministeriön kanssa on sovittu, että tukiin liittyvien Tekesin yrityshankkeiden koordinaattorit vastaavat keskitetysti tuen hakemisesta ja sen maksatuksesta tuen lopullisille saajille sekä neuvovat, mikäli tarvittava tieto ei löydy täältä. 

Mikäli yrityksesi on jo tuen piirissä voit lähettää siihen liittyvät kysymykset  – joihin et löydä vastausta näiltä sivuilta – osoitteeseen energiatuki@korkia.fi

Työ- ja elinkeinoministeriö on päätöksessään 4.12.2013 päättänyt pidentää energiatuen tukisitoumuksen voimassaoloaikaa vuoden 2017 loppuun saakka. Ajoneuvo tulee hankkia ja ottaa käyttöön vuoden 2015 puolella. Ajoneuvoja koskeva 36 kuukauden pitovelvoite on edelleen tällöin voimassa. Tukea saa vuoden 2017 loppuun saakka mutta ei vuoden 2018 puolelle meneviltä kuukausilta.

 

Energiainvestointituen hyödyntäminen pähkinänkuoressa
 

1. ASKEL: HAKEUTUMINEN ENERGIATUEN PIIRIIN (TUEN PIIRIIN HAKEUTUMINEN ON SULJETTU)
Tutustu energiainvestointitukeen näiden sivujen avulla
Yrityksen tulee olla hyväksytty tuen piiriin työ- ja elinkeinoministeriön toimesta ENNEN investointien toteuttamista
Koordinaattori on sinuun yhteydessä, kun hakemuksesi on käsitelty


2. ASKEL: ENERGIATUKISOPIMUS 
Kun yrityksesi on hyväksytty energiatuen piiriin allekirjoita energiatukisopimus ennen investointien toteuttamista ja toimita se koordinaattorille
 

3. ASKEL: INVESTOINTIPÄÄTÖS JA KÄYTTÖÖNOTTOILMOITUS
Päätetystä investoinnista tulee ilmoittaa koordinaattorille, joka varaa ilmoituksen mukaan yritykselle energiatuen budjetista tuen. .
HUOM!! Jos aiot hankkia ajoneuvon, jonka hankintamäärä on rajoitettu, tarkista ensin koordinaattorilta, että kiintiössä on tilaa
 

4. MAKSATUSSELVITYS JA TUEN VASTAANOTTO
Maksatusselvitys tehdään kerran vuodessa niin, että edellisenä vuonna syntyneitä kustannuksia haetaan maksuun seuraavan vuoden alussa. Koordinaattori on tuen piiriin kuuluviin yhtiöihin erikseen yhteydessä maksatusselvityksen tekemistä varten.
Koordinaattori tulouttaa sinulle yrityksesi tukiosuuden Työ- ja elinkeinoministeriön maksettua tuet.